torstai 21. helmikuuta 2008

Ensimmäiset hamsterineuleet

Hamsterikuukausi ei ole päässyt yhtä hyvään vauhtiin kuin vuosi sitten, mutta sentään jotain valmistakin on jo tullut tehtyä. Kristeliltä saaduista langoista muodostui simppeli palmikkopipo SPR:n neulekampanjaan.



Malli: oma
Lanka: Garnstudio Karisma, väri 8, 52 g (kerä = 50 g / 110 m)
Puikot: 3,5mm pyöröt
Koko: 55 cm



Toisena työnä tekaisin kahdessa päivässä Bainbridge-huivin. Debbie Blissin merino aran jaksaa aina vain ihastuttaa pehmeydellään. Jotain tuollaista merinovillaa pitäisi joskus ostaa neuletakillinen ehdottomasti.



Malli: pepperknitin The Bainbridge Scarf
Lanka: Debbie Bliss merino aran, väri ?, 54 g (kerä = 50 g / 78 m)
Puikot: 5 mm pyöröt
Koko: sopiva ;)



Parhaillaan tekeillä on Salinan ohella Cloud Bolero, nähtäväksi jää valmistuvatko tämän kuun aikana..

maanantai 18. helmikuuta 2008

Revontuli-huivi ja pientä kivaa



Kaksi viikkoa sitten kävin rentoutumassa tentin jälkeen Helmimeressä ja matkaan mukaan tarttui pari pussia helmiä neulontaan. Ihania värejä, ihania!



Toissa lauantain sumussa kävin minäkin paikan päällä hankkimassa omistuskirjoitukset Punokset puikoille -kirjaan. Samalla sain mukaani kuvauksissa mannekeeraamani neuleen, Ansan.



Neule on hyvin kaunis ja huolella tehty. Onpa niskassa aitouden todistava Punokset puikoille -kirjailtu ripustuslenkkikin.

Ja koska neuleessa itsessään ei ole kiinnityssysteemi, sain mukaan myös Pörrön tekemän rintaneulan, kaunis sekin.



Eilen lopultakin sekä minä, kamera, aurinko että Revontuli olimme samassa paikassa. Huivihan valmistui neulomisen puolesta jo tapaninpäivänä..



Kuten Shetland Floss Shawl, valmistui Revontulikin siis jo joululomalla. Viimeinen jäljellä ollut käyttämätön viron villavyyhti päätyi loimuamaan tähän. Malli oli helppo, ehkä jopa hiukan tylsä neuloa. Lopputulos on kuitenkin kaunis. Jos vain pitäisi keltaisesta. Tai edes mainittavammin vihreästä. Omaan käyttöön tämä huivi ei siis jää, vaan päätyy lahjalaatikkoon odottamaan sopivaa saajaa.



Malli: Revontuli-huivi, Ulla
Lanka: Aade Lõng:n villalanka, väri keltavihreä, 178 g, (125 tex x 2)
Puikot: 5mm pyöröt
Koko: 195 cm * 100 cm

perjantai 15. helmikuuta 2008

Raitaritarin raita-asu

Ennen joulua joululahjojen valmistuttua annoin itselleni luvan neuloa ihan mitä vain. Kaivoin esille kesällä Piikko-pirrasta ostamani Katian Jamaica -puuvillat ja törmäsin Villapeikon Raitaritarin raita-asuun. Paita menee jossain vaiheessa lahjaksi, kait tämä vastasyntyneelle mahtuu.



Paita oli nopea neuloa, olihan lanka melko paksua ja paidan koko pieni. Kaikin puolin mukava projekti. Vastaavan mallisen paidan voisin joskus itsellenikin tehdä.



Malli: Raitaritarin raita-asu
Lanka: Katia Jamaica, väri 4010, 136 g (kerä = 100 g / 200 m)
Puikot: 3,5 mm pyöröt ja hihoissa sukkapuikot
Koko: pieni lapsi

Lanka oli jopa yllättävän mukavaa neuloa. Hiukan halkeilevaa, mutta vallan mainiota puuvillaksi. Värjäys on mielestäni varsin kiva, sopivan epäsäännöllisen säännöllinen. Tässäpä taas yksi hyvä syy lähteä käymään vaikkapa Turussa.

tiistai 12. helmikuuta 2008

Pieniä valmiita

Viime aikoina olen saanut aikaiseksi viimeistellä useampia pitkään tekeillä olleita töitä. Jo viime vuonna neuloin jokusen Vaaka-tilkun, mutta pino jäi päättelemättä. Tässä nyt sitten läjä näitä, matkaavat varmaankin lähiaikoina Akan kautta Vaakalle.



Malli: Vaaka-tilkku, erilaisia pintaneuleita
Lanka: Novita 7 Veljestä, väri sekalainen, 273 g (kerä = 150 g / 300 m)
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Koko: 20 cm * 20 cm

Lisäksi päättelin ja napitin Calorimetryn. Muistelisin neuloneeni sen syksyisellä muutaman päivän sairaslomalla.. Saatan olla väärässä, ehkä tein sen jo aiemmin. Nyt kuitenkin tämäkin on valmis ja käyttökunnossa. Napin ostin Iso-Roban Nappitalosta, siellä valikoimaa riittää.



Malli: Calorimetry
Lanka: Debbie Bliss merino aran, väri ?, 53 g (kerä = 50 g / 78 m)
Puikot: unohtuneet
Koko: sopii päähän kokoa 58

Debbie Blissin merino aran on ihanan pehmeää ja muhkeaa lankaa, jota ostin muutaman kerän toissa syksyn Tukholman reissulla. Tätä pitää vielä saada joskus lisääkin, onneksi varastoista löytyy vielä aiemmin esitellyt noin puolitoista kerää.

Palmikkopipo sen sijaan ei kauaa keskeneräisenä ollut. Se neuloutui kolmen päivän aikana viime viikolla lähinnä työmatkojen aikana. Pipo on menossa äitilleni. Ohjeessa pipoon on tehty vielä tupsu, saa nähdä tekaisenko pipoon vielä sellaisen. Lankaa vielä jäi, sikäli olisi hyväkin tehdä.



Malli: Palmikkopipo, Yhteishyvä 1/2008
Lanka: Novita Mambo, väri 010, 105 g (kerä = 100 g / 100 m)
Puikot: 7 mm pyöröt + 6 mm sukkapuikot päälaella
Koko: 58

Novitan Mamboa ostin tätä pipoa varten ensimmäiset keräni ja taitavatpa nuo jäädä viimeisiksikin. Lanka on yllättävän karheaa ja kankeaa, jos vaikka vertaa Calorimetryn merinovillaa, on eroa kuin yöllä ja päivällä.

sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Viimeaikaista hamsterointia


Helmikuu on jälleen hamsterikuu ja kuten vuosi sittenkin, olen minäkin mukana. Tänä vuonna viimeinen tenttini häiritsi tehokkaasti kuun alkua ja pääsinkin aloittelemaan ensimmäistä hamsterineuletta vasta 4. päivänä. Ensimmäinen yritys oli tehdä sinisistä Novitan Bambu-langoistani Lotus Blossom Tank. Olin jo syksyllä tehnyt mallitilkut ja kaiken piti olla valmiina. Pienimmän koon silmukoilla topista alkoi tulla kuitenkin aivan järkyttävän suuri, joten se pääsi purkuun. Saa nähdä, josko jossakin vaiheessa jaksan antaa Lotukselle toisen yrityksen ja luon 200 silmukan sijaan vaikkapa 170.



Seuraavaksi työksi keksin sitten Rowan Vintage knits -kirjasta kauan ihailemani Salinan. Kaivoin lankavarastoista vihreät Rowanspun dk-kerät ja ryhdyin toimeen. Vartalokavennukset on jo ohitettu ja toistaiseksi näyttää lupaavalta. En tosin usko tätäkään saavani helmikuun ainaka valmiiksi. 3 mm puikot ja pitkähihainen villapaita ei ehkä ollut kovin hyvä veto hamsterikuulle.



Siispä nyt viikonloppuna kaivoin jotain mukavia ja paksumpia lankoja hiukan esille. Josko niistä ehtisin tekemään jotain pientä, jotten ainakaan ihan nollille hamstereissa jäisi. Vihreät Karismat sain syksyllä Kristeliltä lahjana, josko ne sopisivat SPR:n hyväntekeväisyysprojektiin pipoksi tarvitsevalle. Toisena kuvassa pehmoilevat jäljellä olevat Debbie Blissin merino aranit, niistä voisi tulla vaikkapa lapaset minulle Calorimetryn kaveriksi. Tai vaikkapa Bainbridge(.pdf!).. Pitää pohtia, taidan aloittaa Karismoista tulevilla työmatkoilla..



Tammikuun puolella vaihdoin hiukan minulle puhumattomia jämäkeriä Kanervan kanssa ja sain tilalle ihanaa Grignascon Top print -alpakkalankaa. Väri on kutkuttavan sini-viher-keltainen. Hiukan epätavallinen ihastus minulle, mutta sittenkin lanka on tarpeeksi sinistä ollakseen makuuni.