sunnuntai 30. heinäkuuta 2006

muutama tekele

Esittelenpä tässä aluksi muutaman vanhan työnkin, niin pääsee tämä blogi jotenkin käyntiin :) Joskus alkusyksystä 2005 löysin itse neuleblogit ja niiden avulla neulemaailma avartui kummasti. Olen mm. keksinyt, ettei sukkia tarvitsekaan tehdä sillä 7veikan vyötteen perussukkaohjeella ja on olemassa muitakin (kivempia) sukkalankoja kuin tuo iän ikuinen 7veljes. Kivat Jaywalker-sukat tein Magknitsistä löydetyllä ohjeella.Nuo taisivat olla ensimmäiset ohuesta sukkalangasta tekemäni sukat. Noiden jälkeen olen ostanut lisää ohutta sukkalankaa ja parit sukat ovat tälläkin hetkellä tekeillä. Jotenkin nykyään jo 3½-millisillä neulottava sukkalanka tuntuu kamalan paksulta kun 2-2½ -millisilläkin voi tehdä :)

Äitienpäivälahjaksi tein elämäni ensimmäisen pitsihuivin, joka samalla oli ensimmäinen kerta kun käytin mohair-lankaa tai helmiä neulonnassa. Huivi on kaikkien tuntema Branching Out Knittystä. Lankana violetti Menitan tarjousmohair, jota n. 140cm pitkään huiviin kului arviolta 50g.Toissa viikonloppuna veljeni meni vihdoinkin ;) naimisiin ja häihin piti tietysti tehdä jotain itsekin. Koska mekossani oli vain kapeat olkaimet, päätin tehdä kolmiohuivin harteilleni lämmittämään. Malliksi valitsin Mielityn Liisan Lilja -huivin (.pdf!) ja langaksi vaaleanvihreän Dropsin Alpacan, jota sattui laatikoissa olemaan juuri tarvittava määrä eli 100g.Pitsikuvio on mielestäni hieno ja suunnitelmissa onkin tehdä myös toinen samalla kuviolla oleva huivi, joskin niskasta aloittaen. Tähänkin Mielitty on tehnyt ohjeen. Huivi on nimeltään Kellokukka (.pdf!).Tässä vielä minä ja poikakaveri juhlatamineissa. Ette muuten arvaa, miten vaikeaa on löytää yksivärinen vaaleanvihreä solmio. Voin kertoa, että vaikeaa ja kuten huomaa, ei sävy lopultakaan ollut ihan oikea. Myyjän mukaan solmio oli omenaisempi ;) Nuutuneet ilmeet selittää kuvan ottohetki, kello taisi olla jo aika paljon tuolloin..

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita neuleita olet tehnyt. Tervetuloa joukkoon. Oma blognikin on vasta vajaan kuukauden vanha.

hanna_h kirjoitti...

Tervetuloa bloggailemaan. Ovatpa kauniita nuo huivit :)

Sire kirjoitti...

Tervetuloa tänne ihmeelliseen maailmaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa blogimaailmaan!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Tosi kiva idea yhdistää helmiä tuohon BO-huiviin, näyttää kauniilta!

AnneV kirjoitti...

Ha-haa, mikäs se täältä löytyi? Kiva että olet polkaissut blogin pystyyn, oot niin monta kertaa käynyt kommentoimassa mun sähläilyjä että mä tuun tänne nyt vastavierailulle :-)

verano kirjoitti...

annev: No sulla on aina niin huippuja juttuja, että tulee kommentoitua :D

kaikille kiitos kehuista, itsekin olen noihin tuotoksiin ollut ihan tyytyväinen :)

isrik kirjoitti...

Tervetuloa Bloggaamaan. Huomasin blogistasi, että Mielitty on tehnyt ohjeet huiveihinsa. Olen itsekin ihaillut niitä. Ja kauniit olivat sinukin huivisi. Haen ohjeen myös itselleni.

Anonyymi kirjoitti...

Viime kesänä etsimme myös minun poikaystävälleni vaalean vihreää kravattia. Jouduimme tyytymään mustaan jossa himppu vihreää. Teillä kävi onneksi paremmin :)