perjantai 6. heinäkuuta 2007

vauvan peitto

Tein jo helmikuussa Lankahamsteri-työnä tämän vauvan pitsipeiton, mutta koska se oli tarkoitettu lahjaksi ystävän kesävauvalle, en sitä täällä tuolloin esitellyt. Vauvan sukupuolesta ei vielä helmikuussa ollut tietoa ja lyhyen irkissä tehdyn gallupin jälkeen päätin violetin olevan sopivan sukupuoleton väri. Ja no, en olisi missään tapauksessa tehnytkään vaaleanpunaista tai -sinistä, vaikka olisin vauvan sukupuolen tiennytkin..

Peittoa varten etsin kirjastosta sopivaa ohjetta ja mielestäni varsin soma malli löytyikin. Keskustassa on tuollaisia kukkia ja peittoa kiertää kevyt pitsireunus. Reunuksen leveys pingotuksen jälkeen on 8 cm.Malli: vauvan pitsipeitto
Lanka: Sandness Lanett, väri 5213, 170g (kerä = 195m/50g)
Puikot: 3½mm pyöröt
Koko: 65 cm * 100 cm

Poikavauva syntyi viime viikolla ja tällä viikolla peittopaketti löysi perille määränpäähänsä. Julkaisenpa nyt siis jo kevättalvella kirjoittamani postauksen :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis peitto, kaunis kuvio ja kaunis väri.

Unknown kirjoitti...

Kaunista on tämäkin, sä se saat kaikkea kivaa ja kaunista tehtyä aktiivisesti :)

Kaisa kirjoitti...

..Ja jatkanpa vanhojen kirjoitusten kommentointia.. Tämä on sitten sellainen peitto, jonka alla tulevat lämmittelemään mun lapsenlapsetkin..:) Kuva ei edes ihan tee oikeutta peitolle. Kaunis on ja paljon käytettiin. Kiitos :)