lauantai 11. elokuuta 2007

Kesälomalla

Olen nyt viettänyt kohta kaksi viikkoa kesälomaa.

Ensimmäisenä lomapäivänä lähdin vastaanottamaan auringoenergiaa Bulgarian Sveti Konstantiniin viikoksi.Siellä ilmat olivat mitä parhaimmat, hotelli siisti ja pihassa iso uima-allasalue, uimaranta mukava vilvoittavalla merituulella.. Kävin huojumassa Mustassameressä, aallokon takia uimaan ei oikein pystynyt.Lomakohteen parilta pieneltä ostoskadulta (tai paremminkin kujalta) löytyi myynnistä erilaisia käsitöitä, mm. tämä upea pitsiliina:Käsityökojuja oli useampikin ja yhdestä ostin itsellenikin pyöreän, neulotun pitsiliinan. Äitini osti kojusta parikin liinaa ja loppujen lopuksi saimme kaksi pientä liinaa vielä kaupan päälle :)Sveti Konstantin oli kuitenkin pieni paikka, joten yhden päivän vietimme läheisessä Varnan kaupungissa. Siellä riitti ostoskatuja ja muuta mukavaa nähtävää. Kävimme tutkailemassa kirkkoaja sattumalta löysin kolme kauppaa, jotka myivät lankaa. Tarjolla oli lähinnä puuvillaa ja akryylia, joten ostokset eivät päätä huimanneet.

Yhdestä putiikista ostin kuitenkin 200g turkkilaista Yünteksin Alize Barbados -lankaa, joka on 100% villaa. Lankana muistuttaa paljon Novitan Hippyä, vastaavasti paksuus vaihtelee. Lisäksi sorruin YarnArtin villasekoitteeseen nimeltä Boheme. Tämä lanka on myös turkkilaista ja villaa siinä on vain 25%.Näiden ostosten perusteella ei kovin hyvää kuvaa _bulgarialaisista_ langoista saa.. No, eipä tuolla tarjottu ruokakaan kovin ihmeellistä tuntunut olevan. Matkaseurueen kesken tulikin todettua vitsillä, että Bulgariassa parasta on maahantuonti ;)

Näistä ostoksista tuli jo tällä viikolla tikutettua pari perushuivia, ilman sen ihmeempiä kuvioita. Jotain palmikoita tuli kyllä testattua, mutta vaihtelevan paksuiseen tai pörröiseen lankaan ne eivät oikein tuntuneet sopivan.Malli: oma, 2o2n ja 13.krs:n jälkeen 2n2o jne
Lanka: YarnArt Boheme, väri beige, 73g (kerä = 50g/90m)
Puikot: 5mm suorat
Koko: 100 cm x 10 cmMalli: oma, 2o2n
Lanka: Yünteks Alize Barbados, väri 41408, 205g (kerä = 100g/100m)
Puikot: 7mm suorat
Koko: 180 cm x 10 cmJälkimmäisellä lomaviikolla olen toipunut ilmeisestikin lentokoneen ilmastoinnista saamastani kurkkukivusta, käynyt aamupalalla Cafe Ekbergillä, tutkaillut taidetta Ateneumissa, syönyt jäätelöä Stockmannin kahvilassa ja Hkin jäätelötehtaan kioskilla, syönyt italialaista Don Corleonessa, katsellut Simpsoneita ja tehnyt kotona herkkuruokia. Niin ja torstaina käytiin Turkkusessa, mutta se onkin jo oman postauksensa arvoinen päivä :)

Ja kun muutkin, niin pitihän munkin yks päivä räplätä meez.comia.

2 kommenttia:

Maartsi kirjoitti...

Kreikassakin oli myynnissä vain turkkilaista lankaa. Maksimissaan niissä oli villaa 20 %. Ja minä raahasin kotiin 400 g mustaa merseroitua puuvillalankaa. Sellaistahan meiltä ei saa, eihän...

Anonyymi kirjoitti...

No ainakin löysit lankaa Varnasta! Me oltiin siellä viime vuonna enkä löytänyt yhtä ainutta lankakauppaa. Jouduin sitten puoli-ryöstämään pässinpökkimää joltain mummolta joka kutoi sukkia tien varressa - ts. ostin siltä sellasen 200g kolmella levalla. :D Hmmm, missäköhän sekin pussi mahtaa nyt olla..

Niin ja samoin kävi uimisen kanssa. Se oli sellasta kahlailua. Aaltojen voima tuli hyvin selväksi jo siinä.