sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Mohairia ja punoksia puikoilleMalli: oma, mallineule Musturs 46
Lanka: Menitan vyötteetön mohairsekoite, väri tummansininen, 92 g (kerä = 100 g / - m)
Puikot: 5 mm pyöröt
Koko: 150 cm * 50 cmMallineuleen löysin Villapeikon kautta, hän oli tehnyt samalla mallilla kolmiohuivin. Itse päädyin joulun alla aloittamaan tämän tummansinisen version yksinkertaisena suorakaiteena. Huivissa on kolmen silmukan ainaoikeinreunat ja niiden välissä kaksi kertaa mallikerta.Malli: oma, mallineule Musturs 46
Lanka: Menitan vyötteetön mohairsekoite, väri turkoosi, 57 g (kerä = 100 g / - m)
Puikot: 5 mm pyöröt
Koko: 145 cm * 22 cm

Koska samanlaista merkitöntä mohairia oli tullut ostettua toinenkin vyyhti, päätin kuluttaa sitäkin vastaavaan huiviin. Tämän tosin päätin tehdä kapeampana eli vain yhden mallikerran levyisenä.Loppuviikosta sain valmiiksi tekeillä olleen Shetland Triangle -huivin, mutta siitä tuli turhan suuri. Kunhan hetken sulattelen tapahtunutta, päädyn luullakseni purkamaan muutaman mallikerran ja tekemään reunakaavion uudelleen.

Tällä hetkellä aktiivisimmin työn alla ovat raitasukat 7 Veljeksestä poikaystävälle sekä Villapeikon ohjeella Raitaritarin raita-asu. Paitaa teen kesällä Turun Piikkopirrasta ostetusta Katian Jamaica-langasta. Mukavan tuntuista ja väristä puuvillaa, sitä pitänee joskus toistamiseenkin kokeilla.Ja kuten puoli blogistaniaa jo on tehnyt, ostin minäkin oman niteeni Kristelin ja Meerin Punokset puikoille -kirjasta. Pauliina jo ehti huomata yhden pienen virheen upean Aura-huivin ruutupiirroksessa, mutta muuten kirja vaikuttaa loistavalta.

Kuvat ovat kauniita, mallit upeita (sekä ihmis- että neule-) ja tekolistalle pääsi heti useampia neuleita. Ainakin Toivo-paita, Virta-sukat, Helka-takki, Laine-paita, Aura-huivi, Virva-paita sekä Taival-sukat ovat niin upeita, että haluaisin saada ne hetinyteikähuomenna. Ja näyttihän se oma naamakin onneksi kirjan sivuille painettuna ihan siedettävältä ;)

3 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Kaunis ja upean värinen huivi! Tuo latvialainen sivusto on oikea aarrearkku :)

Suvi kirjoitti...

niin, ja piti kirjoittaa huivit, monikossa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kylla, luultavasti niin se on