tiistai 12. helmikuuta 2008

Pieniä valmiita

Viime aikoina olen saanut aikaiseksi viimeistellä useampia pitkään tekeillä olleita töitä. Jo viime vuonna neuloin jokusen Vaaka-tilkun, mutta pino jäi päättelemättä. Tässä nyt sitten läjä näitä, matkaavat varmaankin lähiaikoina Akan kautta Vaakalle.



Malli: Vaaka-tilkku, erilaisia pintaneuleita
Lanka: Novita 7 Veljestä, väri sekalainen, 273 g (kerä = 150 g / 300 m)
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Koko: 20 cm * 20 cm

Lisäksi päättelin ja napitin Calorimetryn. Muistelisin neuloneeni sen syksyisellä muutaman päivän sairaslomalla.. Saatan olla väärässä, ehkä tein sen jo aiemmin. Nyt kuitenkin tämäkin on valmis ja käyttökunnossa. Napin ostin Iso-Roban Nappitalosta, siellä valikoimaa riittää.



Malli: Calorimetry
Lanka: Debbie Bliss merino aran, väri ?, 53 g (kerä = 50 g / 78 m)
Puikot: unohtuneet
Koko: sopii päähän kokoa 58

Debbie Blissin merino aran on ihanan pehmeää ja muhkeaa lankaa, jota ostin muutaman kerän toissa syksyn Tukholman reissulla. Tätä pitää vielä saada joskus lisääkin, onneksi varastoista löytyy vielä aiemmin esitellyt noin puolitoista kerää.

Palmikkopipo sen sijaan ei kauaa keskeneräisenä ollut. Se neuloutui kolmen päivän aikana viime viikolla lähinnä työmatkojen aikana. Pipo on menossa äitilleni. Ohjeessa pipoon on tehty vielä tupsu, saa nähdä tekaisenko pipoon vielä sellaisen. Lankaa vielä jäi, sikäli olisi hyväkin tehdä.



Malli: Palmikkopipo, Yhteishyvä 1/2008
Lanka: Novita Mambo, väri 010, 105 g (kerä = 100 g / 100 m)
Puikot: 7 mm pyöröt + 6 mm sukkapuikot päälaella
Koko: 58

Novitan Mamboa ostin tätä pipoa varten ensimmäiset keräni ja taitavatpa nuo jäädä viimeisiksikin. Lanka on yllättävän karheaa ja kankeaa, jos vaikka vertaa Calorimetryn merinovillaa, on eroa kuin yöllä ja päivällä.

Ei kommentteja: