torstai 23. lokakuuta 2008

Sukkalangan varastoimista

Mustaa villaa -blogissa kyseltiin lukijoiden sukkalankojen perään ja minäpä vastaan. Sukkalankaa on varastoihin kertynyt ihan kohtuullinen määrä. Äkkiseltään löysin kuvattavaksi noin 2,1 kiloa sukkalankaa.Laskisin tämän määrän riittävän helposti ainakin 24 sukkiin ja jämäkeriäkin jäisi vielä rutkasti. Jämäkeriä ja keskeneräisiä sukkia toki löytyy talosta jo nytkin ja onpa varastoissa vielä iso pino Novitan 7 Veljestä -lankaakin, jota pääasiassa sukkiin käytän. Eiköhän joululahjoiksi taas muutamat 7 Veljes -sukat synny jossain vaiheessa.

Sukkalangoistani käy hyvin selkeästi ilmi lempivärini. Eniten langoissa on sinisen eri sävyjä,mutta löytyypä niistä jonkin verran ruskeaaja violetin/fuksian värejä.Langoista liki kaikki ovat noin 75 % villaa ja loput polyamidia, joukkoon mahtuu vain muutama puuvillasekoite. Samoin valtaosa langoista on ohutta (n. 420 m / 100 g), sillä sitä melkeinpä mieluiten neulon. Ohuelle langalle on myös eniten tarjolla ohjeita.

Osalle langoista on olemassa suunniteltu käyttötarkoitus, osa odottaa inspiraatiota ja sopivaa neuleaikaa. Sukkalankaa on varastoihin kertynyt näinkin paljon varmasti siksi, että sitä on aina helppo ostaa. En osta paitaan vaadittavaa lankamäärää ilman harkintaa ja mahdollisen mallin miettimistä, mutta sukkalankaa saatan ostaa suunnittelematta. Ohutta sukkalankaa ostaessa kuitenkin aina tietää, että 100 g riittää miehenkin sukkiin, joten käyttötarkoitus on hyvin vapaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköisiä keriä. Mulla juuri nyt huutelee kaikki korkkaamattomat. :)

Terhi kirjoitti...

Aika vaikuttava kokoelma! :-)