keskiviikko 22. lokakuuta 2008

SyyslomaPalailin aamulla syyslomaltamme Lapista. Matkasimme muutamaksi päiväksi Pyhälle nauttimaan kiireettömästä ulkoilusta ja maisemien ihailusta. Matkalla vastaan käveli kymmenittäin poroja, muutama orava ja kolme riekkoa. Pääsimme tepastelemaan syksyn ensimmäistä kertaa lumellakin.Säät olivat kuitenkin vaihtelevat ja jo seuraavana päivänä sama kivikkorinne oli täysin lumeton. Toisaalta tuona lumettomana ja lämpimämpänä päivänä taivas oli kirkas ja aurinko näyttäytyi komeasti paljastaen edellispäivänä sumuun hukkuneet kauniit maisemat.Reissulla kävimme useammassakin kurussa. Kuvan Aittakurussa olin käynyt aiemminkin. Vaikuttavampi kokemus oli Isokuru ja Karhunjuomalammen kiertäminen. Isokuru oli nimensäkin mukaisesti todellakin iso ja päättyi Pyhänkasteenlampeen, joka oli kirkasvetinen 12 m syvä lampi, joka sai vetensä 17-metrisestä putouksesta.Matkalla kuvasimme myös yhtä tulevaan Ullaan toivottavasti ilmestyvää neuletta ja neuloinpa takkatulen äärellä myös yksiä kämmekkäitä, joista pyrin ohjeen kirjoittamaan. Muistattehan, että syys-Ullan aineistodeadline on jo lähellä!

Sivupalkkiin lisäsin näin kunnallisvaalien alla mainospropagandaa helsinkiläisille. Kannattaa tutustua, jos Pörrö ei vielä ole tuttu!

2 kommenttia:

Pia Tuononen kirjoitti...

Oi, miten ihanan kuuloinen syysloma! Noissa maisemissa ja maastoissa kyllä saa akkujaan ladattua:-) Been there, done that:-)

Tanja kirjoitti...

Onpa ihania maisemia. Ja vielä ensilumi... Itse en ole koskaan ollut syksyllä Lapissa; joskus pitää kyllä päästä :-)