torstai 10. kesäkuuta 2010

Heinäkuun sukat


Malli: Harris Tweed Socks
Lanka: Noro Kureyon Sock, väri sitäsuntätä värinumerosta ei tietoa, 55 g (kerä = 100 g / 420 m)
Puikot: 2 mm sukkapuikot
Koko: 38


Viime vuotisen sukkakalenterini heinäkuun sukat valmistuivat heinäkuun loppupuolella 4 päivän aikana. Olin kesälomalle, se selittänee :) Malli tuli vastaan jotain kautta Ravelryssa seikkaillessa. Tuollainen yksinkertainen pintaneule onkin omiaan näin värikkäälle langalle. Sukkiin tulee kuitenkin vähän eri tavalla ulkonäköä kuin ihan perussileällä ja joustinvarrella. Nätit sukat.


Noron Kureyon Sockia neuloin näissä ensimmäistä ja toistaiseksi viimeistä kertaa. Alkuun en pitänyt neuletuntumasta lainkaan. Langan paksuus vaihteli, se oli karheaa ja tuntui neuloessa menevän ylikierteelle. Jonkin matkaa neulottuani kuitenkin totuin langan tuntuun ja aloin jopa pitää siitä. Matkan varrella vaihtuvat värit lisäsivät oleellisesti jännitystä tähän sukkapariin. Kerästä satuin juuri saamaan saman väriset sukat.


Vaikka sukat valmistuivat jo liki vuosi sitten, en ole vielä niitä käyttänyt kertaakaan. Neulon nykyisellään niin paljon ohuita villasukkia, etten ehdi kaikkia käyttää. Toisaalta tästä varastosta on jo useamman kerran löytynyt lahjasukat esimerkiksi äidilleni, jolla on hyvin samankokoinen jalka. Mutta ehkä sitä joskus pitäisi neuloa jotain muutakin.. :)

Ei kommentteja: