sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Koruja, koruja

Toissa viikolla osallistuin yhden illan korukurssille. Ohjelmassa oli helppojen vaijerikorujen pujottelua. Vielä normaaliakin helpompaa puuhasta oli tehty kiinnittämällä vaijereihin jo valmiiksi toiseen päähän lukko-osat ja pätkimällä vaijerista sopivia pätkiä niin ranne- kuin kaulakoruillekin.Kurssilaisille jäi tehtäväksi lähinnä sukeltaa laajaan helmivalikoimaan ja sommitella itselleen mieluisia koruja. Ideat eivät todellakaan päässeet loppumaan, koska kurssin pitäjä oli tuonut mukanaan kymmeniä mallikoruja.Kaikki käyttämäni helmet ovat lasia tai hopeoitua korumetallia. Tarjolla oli myös jänniä taipuisia muovisia putkihelmiä sekä esimerkiksi savihelmiä.Itse tein illan aikana kolme kaulakorua sekä kuusi rannekorua. Osa sentään on lahjaksi ajateltuja!Esimerkiksi tämä vihreä setti on joululahja, kuten varmaan väristä olisitte jo arvanneetkin.Olipa muuten jotenkin kovin virkistävää sommitella vihreitä helmiä, jollaisia ei koskaan tulisi itse käyttäneeksi. Mielestäni näistä tuli aika hienot, vaikka väri onkin sinänsä vieras :)Sen sijaan violetti-mattakirkas-hopeinen -setti on minulle itselleni. Toistuvista mallikerroista ja säännöllisyydestä pitävälle nämä kaksi korua olivat jo melkoista revittelyä.Poimin valitsemiani erimuotoisia, -kokoisia ja -värisiä helmiä vaijeriin jokseenkin satunnaisesti. Tosin ihan niin vallattomaksi en kuitenkaan ryhtynyt, että olisin useamman samanvärisen helmen peräkkäin asettanut..Epäsäännöllisyydestään huolimatta setistä tuli minusta silti hyvin tasapainoinen, ehkä johtuen muutamasta selkeästä väristä. Myös vaihtelevat roikkuvat riipushelmet sopivat hienosti paikalleen.Illan päätteeksi tein vielä muutaman hillitymmän sävyisen rannekorun. Musta-sinisessä ja metallinsävyisessä helmien muodot ja koot vaihtelevat kovin.Laajasta helmivalikoimasta oli helppo valita toisiinsa sopivia, mutta kuitenkin erilaisia helmiä.Omasta paljon pienemmästä helmivarastosta tämä olisi liki mahdotonta. Varsinkin, kun oma varasto painottuu vahvasti pieniin ja vielä pienempiin siemenhelmiin.Valmistautuessani aiemmin syksyllä Adam Lambertin keikalle pujottelin itselleni vaijeriin nopean rannekorun. Ennen työpaikan pikkujouluja koru sai kaverikseen vielä kaulakoruversion samoista tsekkiläisistä siemenhelmistä sekä Gütermannin särmikkäistä lasihelmistä.Tehdessäni koruja itse hankkimistani materiaaleista käytän metalliosina 925 hopeaa ja helminä vaihtelevasti erilaisia lasihelmiä, joskus myös Swarovskeja.Muutamana viime talvena olen käynyt useilla Helsingin työväenopiston helmikorukursseilla. Viimeisimmällä tänä syksynä Malmitalolla järjestetyllä tein mm. nämä kaksi rannekorua.Korut on tehty Nymo-helmityölankaan käyttäen siemenhelmiä (koko jotain väliltä 9/o-11/o), 4 mm särmikkäitä sekä hopeisia lukko-osia.Paljon muitakin helmikoruja on tullut tehtyä ja kuten neuleissakin, työn alla on samaan aikaan lukuisia projekteja. Lisää korukuvia ehkä joskus myöhemmin, eiköhän tässä ollut näin alkajaisiksi :)

5 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Upeita! Mahtava juttu päästä hyödyntämään isoja helmivarastoja. Mulla on ainakin itsellä paha tapa tilata liian pieni määrä kutakin väriä ja sitten harmitella ettei riitä mihinkään.

villamokka kirjoitti...

Voi, onpa kauniita!

Anonyymi kirjoitti...

Olisimme toivomassa teitä pienimuotoiseen yhteistyöhön kanssamme käsitöiden ja neulomisen tiimoilta. Voitteko lähettää meille sähköpostiosoitteenne, niin kerromme lisää: luonnossanet@gmail.com

Laita myös viestiisi blogisi nimi sekä www-osoitteesi. Suuri kiitos jo etukäteen vastauksestanne!

affen kirjoitti...

Kauniita koruja! Tahtoisin itsekin vielä joku päivä sukeltaa helmien maailmaan...

Mevrouw Walvis kirjoitti...

Hei hoi! Blogissani on sinulle tunnustus ja lempeä tönäisy:)