torstai 29. maaliskuuta 2007

salaiset sukat

Lähetin maanantaina salaiset sukat kohti Turkua ja tänään kuulin niiden löytäneen perille Tuin kutomoon ja Tui oli niistä jo ehtinyt kertoakin.



Malli: Sauna-sukat, Ulla
Lanka: Gjestal Maija, väri 238, 84g (kerä = 50g/130m)
Puikot: 3mm sukkapuikot
Koko: 39

Lanka oli erittäin mukavaa kudottavaa ja väri kuuluu omiinkin lemppareihin. Olin jo aiemminkin ostanut paria väriä kyseistä lankaa ja nyt kutkuttaa vielä aiempaa enemmän päästää ne puikoille :)

maanantai 26. maaliskuuta 2007

Risto Rusakko ja uudet villat

Osallistuin lauantaina Akan järjestämiin Apupuputalkoisiin ja mukavaa oli. Muiden kiireiden takia jouduin kuitenkin lähtemään aikaisin, joten pupu jäi kesken. Eilen illalla sitten tein Ristolle vielä kädet, kaulahuivin, silmät ja suun. Saanko esitellä, Risto Rusakko:



Tänään käydessäni Lauttasaaressa Novitan tehtaanmyymälässä ostin myös vaalean ruskeaa 7 Veljestä, joten Risto saanee jossain vaiheessa serkun.

Lauttasaaresta tuli ostettua toki muutakin kuin pupulankaa. Pino Floricaa ja muutama kerä Tennesseetä tarttuivat mukaan. Nyt keskisinistä ja vaaleaa sinistä olisi neuletakin verran, tasapaksut vaakaraidat olisi mielessä Knittyn Carolyn-neuletakin tapaan. Tosin ehkä paksummilla raidoilla..



Tummansiniset ostin Ullan Hönkä-huivia varten kun mustaa ei putiikista löytynyt. Täytyy nyt pohtia, oliko tuo hyvä päätös.. Ei kenelläkään sattuisi olemaan 100g mustaa Floricaa? Voisin mahdollisesti vaihtaa tummansiniseen ;)

Perjantaina ollessani vielä Tampereella, piti poiketa junaa odotellessa (ilman näitä olisin kyllä ehtinyt edelliseenkin ;) Tullintorin Pellavasopissa



sekä Taito Shopissa Hatanpään valtatiellä.



Pellavasoppi myi jäljellä olevia hahtuvia 50 prosentin alennuksella, sillä koko Tullintori menee lähiaikoina remonttiin. Myös kaikki pellavat olivat käsittääkseni jonkinlaisessa alennuksessa.

Taito Shopissa taasen oli sekalaisia värikartan ulkopuoleisia kevätvärejä 6e/100g sekä paksuna että ohuena Pirkkana. Nyt olis sitten 800 metriä ihanan violettia villaa jotakin pitsihuivia varten :)

keskiviikko 21. maaliskuuta 2007

Pinjan pipo.. eikun veranonhan

Ihan alkuun kiitokset kaikille synttärionnitteluista :)

Helmikuun aikana aloitetuista töistä tämä yksi jäi kesken, mutta viime viikolla tikutin senkin valmiiksi. Lämpimämmillä talvikeleillä aloin kaivata Garnstudion Eskimosta tehdylle pipolle ohuempaa vaihtoehtoa. Varastoissa jo vuosia majailleet vaaleansiniset merino-Woolit olivat mitä sopivin materiaali tähän tarkoitukseen.



Malli: Pinjan pipo, Ulla
Lanka: Novita Wool, väri 117, 51g (kerä = 50g/135m)
Puikot: 3mm pyörö ja sukkapuikot
Koko: 58 cm

Tein pipon suoraan ohjeen mukaisilla silmukoilla ja hyvinhän tuo näyttää venyvän omaan, verrattain isoon, päähäni. Yllättävää sinänsä, sillä yleisesti ottaenhan 'one size fits all' on vain huono vitsi päähineissä.



Mallineule oli minulle uusi tuttavuus. Yritän painaa sen takaraivon muistilokeroihin, sillä tuota voisi käyttää uudestaankin jossain yhteydessä.

Viikonloppuna tuli Akan kanssa puhe Vaakasta ja heidän nettipuodistaan. Puodissa on myynnissä monenlaisia tuotteita, ainakin omaa silmää viehättävät esimerkiksi sydänkorut ja tilkkukortit. Yhden sydänkorun jo päätin ostaa ja kiinnittää olkalaukkuuni mukana kulkemaan. Sydänkoru sopisi myös hyvin lahjaksi ystävälle tai tuttavalle.. Pitää itsekin yrittää muistaa tämä, tuottokin kun menee hyvään tarkoitukseen :)

maanantai 19. maaliskuuta 2007

lahjuksia

Tämän kevättalven syntymäpäivälahjat olivat hyvinkin neuleaiheisia :) Kuten jo aiemmin Kristel kertoi, sain häneltä yhtäkkisen neulesynttärilahjan. Yhteinen sukkaohjeiden kuolaus irkissä päättyi sähköpostiin, jonka liitteenä löytyi Rhiannon Sock Pattern! Tässä kohtaa todellakin olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kyllä se irkissä notkuminen joskus palkitsee ;D

Neulekirjoja tilasin Amazon.comista yhteensä neljä, joista kaksi olivat lahjoja ja kaksi ihan omakustanteisia. Kirjat seilailevat edelleen jossain päin isoa lätäkköä, arvioitu saapumisaika on huhtikuun loppupuoliskoon mennessä. Paketissa pitäisi olla Vintage Style, Fitted Knits, Lace Style sekä The Knitter's Handy Book of Sweater Patterns. Niistä lisää kunhan suvaitsevat kotiutua ja niihin ehdin hiukan paneutua..

Ja kun on tulossa kirjoja, niin pitihän sitä tilata lankaakin. Muiden hyvien kokemuksien perusteella uskalsin tilata ale-Rowanspuneja Cucumberpatchilta. Olin lankoja jo ihastellut pitkään eri ihmisten blogeissa. Vihjailtuani äidille villaisesta lahjatoiveesta ja saatuani positiivisen vastaanoton tilasin uuden unikkoisen Visa Electronin, jolla voisi leikkiä Paypal:n välityksellä nettikaupoissa.



Kun kerran tilaamaan alettiin, niin tilattiin sitten kerralla kolme villapaitaa. Tai siis langat niihin :) Ja jottei tulisi tylsää, niin kaikki eri vahvuista. Tilasin langat viime keskiviikkona ja tänään maanantaina jo postisetä soitteli ovikelloa asian tiimoilta. Paketti ei ollut mahtunut sedän kyytiin, mutta lupasi sen tuoda ovelle huomenna, jos joku olisi kotona. Noo, kysäisinpä siinä sitten, että voisikos sen paketin jo tänään itse hakea postilta.. En mä nyt huomiseen halunnut odottaa :D

Tässä esittäytyvät 11 vyyhtiä Rowanspun 4plyta. Vyyhdillä on 25g/148m, täyttä uutta villaa ja suosituspuikot 3-3,25mm. Värinä on Jade ja ainakin omalta näytöltä katsottuna langat näyttävät todellisuutta sinisemmiltä. Luonnossa väri on vihreämpi. Tuollainen tosi kaunis tummaturkoosi voisi olla aika lähellä.



Numerolla kaksi esittäytyvät 7 vyyhtiä Rowanspun dk:ta. Vyyhdillä on 50g/200mm, täyttä uutta villaa ja suosituspuikot 4-4,5mm. Värinä on Catkin ja väri kuvassa aika onnistunut. Tuollainen haaleanvaaleanvihreä. Tosi kaunis kuten ylempi Jadekin :)



Numerolla kolme vuorossa ovat 5 vyyhtiä Rowanspun aran-lankaa. Vyyhdillä on 100g/200mm, edelleen täyttä uutta villaa ja suosituspuikot 5-5,5mm. Värinä on Husk ja väri tässäkin kuvassa mielestäni aika onnistunut. Väri ei aiheuta ääneen hihkumista (kuten tieto paketin saapumisesta, osasin sentään postisedän paikalla ollessa käyttäytyä ;), mutta sitä en odottanutkaan. Väri on juurikin omiaan muokkautumaan siistiksi työneuleeksi, jolle löytyy paljon käyttöä. Ja voi että kun nää on muhkean pehmoisia..



Niin ja kukas nämä vyyhdit tulis kerimään? Näitä on 23!

sunnuntai 18. maaliskuuta 2007

synttärilahjaksi Salaiset Sukat

Vuoden vanhempana palasin perjantaina taas opiskelujen parista tänne Helsingin vaalipiiriin. Perjantai-ilta sujui leipoen ja eilispäivä vieraita kestiten.



Salainen sukankutojani Sirpa oli onnistunut ajoittamaan sukkien postituksen mitä parhaimpaan aikaan :) Sukat olivat tulleet perille keskiviikkona ja perjantaina pääsin niitä testailemaan.



Koko on aivan sopiva, väri mieleinen ja malli upea! Itse olen aivan aloittelija kirjoneuleissa, siksipä ei tällaisia sukkia ihan heti tulisi itselle tehtyä. Lankana on käytetty Sandnesin Sisua, josta olen itsekin parit sukat tehnyt. Mukavan pehmoista ja ohutta lankaa :)



Tässä vielä yksi kuva uusista kivoista sukistani :) Kiitos Sirpa!



Muitakin neulomisaiheisia vanhenemislahjoja on luvassa, mutta osa niistä purjehtii parhaillaan Atlantilla ja osa Itämerellä, joten niistä tuonnempana :) Seuraavaksi ohjelmassa Gilmoren tytöt, eilisen ruokajämiä ja Novitan Bambua puikoille.. :)

maanantai 12. maaliskuuta 2007

raglanpaita valmis :)

Kummipojalle tekeillä ollut raglanmallinen villapaita valmistui eilen illalla tv-putken aikana. Paita on elämäni ensimmäinen aivan loppuun asti saatettu pitkähihainen neulepaita. Itsellenihän tein hamsterikuun aikana Novitan Teddystä slipoverin ja yhden villapaidan kappaleet ovat jokseenkin valmiina. Varasin paitaan kaksi kerää sekä yksiväristä että raidallista 7veikkaa. Yksiväristä jäi jäljelle hieman vajaa kerä, raidallista hiukan yli kerä. Tosin en ole varma, olisiko yksi kerä raidallista oikeasti riittänyt raitojen kohdakkain menemiseen.



Malli: "oma", inspiraatiota haettu erinäisistä Moda-lehdistä
Lanka: Novita 7 Veljestä ja 7 Veljestä Jättiraita, värit 384 ja 835, 280g (kerä = 150g/300m)
Puikot: 3mm pyörö ja sukkapuikot
Koko: n. 116cm

Kainalosaumatkin onnistuivat mielestäni ihan hyvin jonkinlaisella silmukoiden jäljentämisellä vai mitä ikinä tuo nyt onkaan :)



Samoin mielestäni onnistui jälkikäteen ommeltu raglansauma, joskin sen jouduin tekemään kahteen kertaan. Ensimmäisellä kertaa saumasta tuli aivan liian löysä ja se erottui muista pienelläkin venytyksellä ikävästi. Toisella kertaa neuloin sauman oikealta puolelta ja näin pääsin koko ajan tarkkailemaan, millaista jälkeä syntyi.



Raitalankakin oli ihan toimivaa, yhtäkään solmua ei toistaiseksi tullut kahdesta paitaan varatusta kerästä vastaan. Värjäyspätkät näyttävät saman pituisilta, luonnollisesti hihan levetessä raidat hiukan kapenevat.

perjantai 9. maaliskuuta 2007

kalliit puikot ja palkinto

Kävin eilen naistenpäivän kahvitteluilla viiden neuletutun kanssa ja matkalla tapaamiseen poikkesin FiinaNeuleeseen ostamaan pyöröpuikot raglanpaitaa varten. Mallitilkun mukaan kun kolmonen oli hyvä koko, mutta 60 sentin pyöröni eivät yksinään riittäneet hihojen tultua mukaan kuvioihin. Jonkin matkaa värkkäilin neuletta eteenpäin kaksilla (eri kokoisilla) pyöröpuikoilla.

Epäilyksistä huolimatta Fiina oli auki (arkisin -17.45) ja vieläpä vanhassa osoitteessa (Freda 42, tämän kuun loppuun). Tammikuussa alkanut muuttomyynti oli edelleen käynnissä ja noh.. Kai sen nyt arvaa, pystyinkö lähtemään pois pelkkien pyöröjen kanssa..



Kuvassa vasemmalla näette kahdet sukat Knitting Vintage Socksista ja oikealla kummipojan uuden pipon. Ihan selkeää, eikö? :) Puolustukseksi sanottakoon, että näistä langoista aleprosentit olivat 20-40 eli säästin selvää rahaa :D

Eiliseen tapaamiseen tuli myös Puputsi, jonka blogissa voitin taannoin laskurinbongauskilpailussa :) Lempiväri oli ihan oikein muistettu ja palkinto siis varsin mieleinen:



Kynttilän saa kuulemma heittää takkaan, jos ei miellytä :D Enköhän mä kuitenkin tyydy ihan perinteiseen polttotapaan, kynttilät on kivoja :) Ja just eilen junassa olin miettinyt, että pitäisi tuota Fazerin uutuutta testata joku kerta.

Tapaamisessa oli tosi mukavaa, kiitos vain seuralaisille! :) Naistenpäivän kunniaksi rikoin omia herkkupäiväsääntöjäni ja söin jäätelöannoksen kaakao+leivoksen lisäksi. Aika possua, mutku kaikki muutki otti jätskiä! ;)

Kummipojan paitakin on vähän edennyt, vaikkakin Pirkanmaalla ollessa tein yhden pipon loppuun ja aloittelin salaisia sukkia. Kuten ehkä joku jo arvasikin, teen paitaa tasona, muuten kait suunnittelemani väritys ei onnistuisikaan..? Paitaan jää siis yksi raglansauma pääteltäväksi pienten kainaloaukkojen lisäksi.



Tässä vielä zoomailua kavennuksiin. Teen keskisilmukan vihreällä ja värien rajalla kierrän aina lankoja. Kyllä nuo ainakin toistaiseksi tuntuvat kiinni toisissaan pysyvän ;)



Niin ja, ostin mä ne pyörötkin Fiinasta, paitakuvassa jo pääsivät esiintymään. Merkki on Gjestal, uusi tuttavuus puikoissa. Vaikuttavat ihan toimivilta.

maanantai 5. maaliskuuta 2007

raglanpaidan alku

Päätettyäni keskittyä isompiin neuleisiin ajattelin sopivaksi pehmeäksi laskuksi aloittaa ensin villapaidan kummipojalle. Poika on ensi talvena noin 4½-vuotias. Torstaina bussissa sain idean raglanpaidasta, jossa hihat ja olkapäät olisivat Novitan uutta raitaväriä ja vartalo-osa yksivärinen. Keskustaan päästyäni suuntasin Koskikeskuksen Vapaa Valinnan lankahyllylle ja ostin kaksi kerää sekä raitaa että yksiväristä vihreää.

Lauantai-iltana selailin vanhoja Moda-lehtiä etsien lasten neuleita ja erityisesti raglan-mallisia villapaitoja. Suoraan en ohjetta saanut mistään, mutta eri malleista yhdistelemällä ja laskinta käyttäen sain koottua noin 116-senttisen raglanpaitaohjeen Novitan 7 Veljekselle.



Kuva on otettu eilen iltapäivällä. Tällä hetkellä paita on jo hiukan pidemmällä, ehdin eilen illalla aloittaa jo raglankavennukset. Yksivärinen sileä oikea on kyllä äärimmäisen tylsää neulottavaa.. ;)

Ja no, tuli sieltä vapsu valinnasta ostettua 300g Novitan Bambuakin vaaleanvihreänä.. Siitä myöhemmin keväällä jotain kevyehköä ja kesäistä :)

Tähän ajattelin osallistua:



Lisätietoa apupuputalkoot-blogista. Kaikki kynnelle kykenevät mukaan hyvän asian puolesta!

sunnuntai 4. maaliskuuta 2007

helmikuun viimeiset

Parin päivän lepäilyn jälkeen elämä alkaa taas voittaa. Olen ollut enemmän tai vähemmän flunssainen jo reilun kuukauden, mutta viime viikolla olo taas paheni. Toivottavasti nyt viimeinkin parantuisin kunnolla..

Tässä siis vielä viimeiset hamsterityöt, jotka kaipaavat parrasvaloihin. Ensimmäisenä kahdesta eri langanjämästä tehdyt raitakämmekkäät, joiden päätarkoitus oli tuhota lankaa ja olla aivotonta neulottavaa. Aika hyvin onnistuivat molemmissa tehtävissään :) Cool Flammesta olen aiemmin tehnyt BB-pipon poikakaverille (joo, ilman kukkaa :) ja Rustikasta itselleni palmikkopipon ja perusjoustinhuivin.



Malli: 2o2n-joustin
Lanka: Novita Rustika + Cool Flamme, väri pun + vihr, 60g
Puikot: 6mm sukkapuikot
Koko: nainen

Poikakaveri esitti jokin aika sitten toiveen Space Invaders -lapasista ja kun ei raukalla ollut ohuempia lapasia lainkaan, pitihän toive toteuttaa :)



Malli: peruslapanen kiilalla
Lanka: Novita 7 Veljestä, väri 099(musta), 70g
Puikot: 3½mm sukkapuikot
Koko: pieni mies

'Ohje' örkkeihin löytyi helposti googlen kuvahaulla, ovathan ne alunperinkin melko kökköä pikseligrafiikkaa :)





Kaiken kaikkiaan lankavarastoni pienenivät Lankahamstereiden myötä 1,809kg. Ylitin itseni aivan täysin, kuvittelin puolen kilon ylityksen olevan työn takana.. :) Sain varastoista paljon ei-niin-kivoja lankoja pois, mikä oli ostamattomuuden lisäksi yksi hamsterikuun päätavoitteistani. Nyt voin jälleen hyvällä omatunnolla ostaa uutta kivaa lankaa :)

Helmikuun aikana tein niin monta pientä/pienehköä neuletyötä (yht. 28kpl), että aion jatkossa panostaa isompiin projekteihin. Toki kummipoika kasvaessaan kaipaa sukkia ja lapasia, mutta yritän ostaa yhtä lankaa kerralla isomman satsin ja saada aikaan enemmän esim neuletakkeja tai -paitoja. Ei yksi ihminen kuitenkaan tarvitse kymmentä pipoa tai lapasia aikuisten oikeasti.

Heti maaliskuun ensimmäisenä aloin toteuttaa tätä uutta ajatusta ja ostin kahdet paitalangat. Niistä tuonnempana ;)