lauantai 19. tammikuuta 2008

Joululahjoja

Olin ollut mitä ilmeisemmin kiltti, sillä jouluna sain paljon mukavia paketteja. Niistä paljastui myös joitakin neuleaiheisia juttusia kuten kaksi vyyhtiä viron villaa juuri hyvissä väreissä. Vastahan joululomalla otin käyttöön edellisen satsin viimeisen kerän kyseistä villalankaa.



Lisäksi "pukki" toi itse hankittuna Vogue Knitting Stitchionary 2: cables -kirjan sekä Marianne Kinzelin First Book of Modern Lace Knitting. Palmikkokirja vaikuttaa juuri niin hyvältä kuin lukemieni ylistysten puolesta sen pitikin olla. Kinzelin opus puolestaan sisältää joitakin upeita pitsiliinoja ja on hintaansa nähden (selvästi alle 10e) vallan mainio ja viehättävä opus.



Kuitenkin joulun upein kirjalahjus oli mielestäni japanilainen Knitting Patterns Book 250. Kirjan muoto on insinöörimäisen tehokas: aukeamalla on neljä mallipiirrosta sekä näiden vieressä valokuva kyseisestä mallineuleesta. Piirroksen alla on (ilmeisesti) ilmoitettu toistuvan mallikerran leveys ja korkeus. Perusmerkkejä ei selitellä (käsittääkseni) mitenkään, monimutkaisimmista 2,5 aukeaman selityskooste, jossa osasta sanallinen ja osasta kuvallinen selitys. Epätietoisuutta aiheuttaa luonnollisesti se, että kirja on japaninkielinen.

Ei kommentteja: