sunnuntai 22. lokakuuta 2006

pari valmistaMalli: perustumput peukalokiilalla (Isoveljen vyöte)
Lanka: Novita Isoveli Colori, väri 892, n. 75g
Puikot: 4mm sukkapuikot
Koko: nainenTumput valmistuivat nopeasti, sillä langankin ostin vasta torstaina. Nämä menevät serkulleni yhdessä vielä tekemättä olevien sinisävyisten 7veljes-sukkien kanssa. Käytin Novitan Isoveljeä ensimmäisen kerran ja se tuntui ihan mukavalta, saatan ostaa sitä joskus itsellenikin juuri lapas- tai sukkalangaksi. Tästä kyseisestä värisävystä en itselleni lähtisi mitään tekemään, nämä erilaiset pätkävärjätyt langat eivät yleisesti ottaen näytä minusta hyviltä. Toki poikkeuksiakin on, kuten alla näkyy.Malli: Knittyn Clapotis (suomeksi: Tekele&Tuunaus -blogissa)
Lanka: G-B Wollen Jill Color, väri 1112, n. 150g (kerä = 50g/125m)
Puikot: 3½mm pyöröpuikot
Koko: 170 cm * 20 cmClapotis oli jo pitkään ollut muistissa takaraivossa ja nyt sen sitten lopultakin tein. Ja siitä tuli ihana! Lanka on Tallinnasta kesällä ostettua 100% superwash-villaa, kuten jo aiemmin taisin mainitakin. Tässä langassa pätkävärjäys on minusta onnistunut. Värit ovat jotenkin niin samansävyisiä, ettei pinnasta tulee migreeniä aiheuttavaa.

Huivi pääsee heti käyttöön, kunhan pihalle uskaltaudun. Eilen sää oli aivan kamala, yhtä harmautta ja vettä koko päivä. Tänään näyttää kirkkaammalta, voi jopa olla keskellä päivää sisällä ilman sähkövaloja :)Molempia lankoja jäi pienet nöttöset, joista yksinään ei saa mitään valmista. Mieleen tulikin jo ajatus, johon liittyisivät nämä nöttöset, mustaa 7veikkaa, virkkuukoukku ja tämä ohje, jonka mukaan on tehty tämä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Clapotis on ihana. Väri on tosi kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Huivi on kaunis! Lapaset varmsti lämmittää talven pakkasilla.