lauantai 9. joulukuuta 2006

vähemmän salaisia joululahjoja

Viime viikolla kesken tenttiin luvun päähäni pälkähti ajatus yhdestä joululahjasta. Muistin varastoissani majailevan kaksi kerää Novitan Hip Hop -lankaa, joista voisi tulla isälleni huivi, vaikkei hän erityisen hip ja hop olekaan :) Mallikin oli heti selvillä, korinpohjaneuletta siis.Tämän tekemiseen meni vaivaiset kaksi iltaa. Ainoa tuskastuttava piirre oli useasta raidasta seuraavat useat langanpäät. Niitä tuli yhteensä 40 (neljäkymmentä)!Malli: oma, 5s korinpohjaneule
Lanka: Novita Hip Hop, värit 856 ja 869, hiukan vajaa 2 kerää (kerä = 100g/105m)
Puikot: 7mm suorat
Koko: 24 cm * 155 cm

Nämä nöttöset jäi jäljelle, joten sainpahan taas varastoja hiukan pienempään tilaan. Kohtahan voisi mennä vaikka lankaostoksille ihan muuten vain :)Toinenkin joululahjus tekeytyi tuossa itsenäisyyspäivän ympärillä. Langan hain pahimpaan hätään maanantaina Aili Jokiselta kun Tampereella tajusin ottaneeni liian vähän neuletekemistä mukaani :) Luonnollisesti sopivan kokoisia puikkojakaan ei ollut mukana, joten 2mm sukkapuikotkin tarttui matkaan.Malli: perussukka "salamalla"
Lanka: Regia 4 fädig Color, väri 5030, hiukan vajaa kerä (kerä = 50g/210m)
Puikot: 2mm sukkapuikot
Koko: 36

Ja jos joku sukulaislukija muuten arvaa, kenelle nämä ovat, niin voi pitää suunsa kiinni aattoon saakka ;)

Salaisen neuleystävän aikaan jäivät nämäkin esittelemättä, mutta tässä hekin nyt ovat:Tilasin siis samalla itsellenikin silmukkamerkkejä Meeriltä kun kerran tilailemaan alettiin. Käytössäkin ovat jo olleet ja osoittautuneet avuliaiksi.

Tenttiin luvun aikana muotoutui toinenkin neuleidea (joo, kyllä mä oikeasti luinkin). Sitä aioin aloittaa tänään, mutta Anttila ei ollut avulias. Olisin tarvinnut koon ~7 virkkuukoukun, mutta eipä löytynyt. Ajatuksena olisi yhdistää isoäidin neliöt ja Novitan Pop-lanka erään pikkutytön kaulahuiviksi.

3 kommenttia:

eusu kirjoitti...

Onpas kaunis tuo huivi!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vielä, ne silmukkamerkit olivat tosi kivat!

Iloista Joulun aikaa! :-)

Meeri kirjoitti...

Hyvä että merkit on kelvanneet :)