lauantai 6. tammikuuta 2007

joulun jämät

Tässä vielä viimeiset joululahjaesittelyt eli poikaystäväni saamat lapaset ja sukat.Malli: perustumppu peukalokiilalla ja huopumavaralla
Lanka: Sandnesgarnin Tove, värit 6509 ja 9106, noin 1½ kerää (kerä = 50g/160m)
Puikot: joustimessa 5mm, muuten ~5½mm
Koko: pieni mies :)

Elämäni ensimmäinen Tove-kokeilu loppui onnellisesti kun useiden (4) pesujen jälkeen lapaset olivat tarpeeksi pienet. Eli hiukkasen pienemmät olisivat voineet olla heti aluksi. Hullu paljon työtä tekee ja muuta sellaista siis.. Huovutettu pinta on mukavan pehmoista ja väritys mielestäni varsin onnistunut. Silmukat katosivat näkyvistä toisen pesun jälkeen.Malli: perussukka vahvistetulla kantapäällä ja 1o1n2o1n-joustimella
Lanka: ONLine Supersocke 100 River Color, väri 745, noin 75g (kerä = 100g/420m
Puikot: 2½mm (2 olisi nätimpi?)
Koko: 42

Sukkalangan poikaystävä oli jo joskus viime keväänä itse valinnut, mutta tyystin unohtanut. Hyvä niin, tulipa yllätyksenä :) Raidat käyttäytyivät nätisti ja osuivat helposti kohdakkain.

Vuoden vaihteessa sain vielä pari mieluisaa joululahjaa, joiden seasta löytyi kauan odotettu Meg Swansenin A Gathering of Lace, jossa on mielestäni aivan ihastuttavia pitsiohjeita. Erityisen hengästyttäviä ovat nuo jättimäiset ympyrähuivit, joiden halkaisijat lähentelevät kahta metriä.Yllätyksenä mukaan oli eksynyt myös Anita Gunnarsin Tee itse kauniit neuleet -kirja, josta löytyy useampia tapoja lapasten peukaloihin ja kärkikavennuksiin sekä sukkien kantapäihin. Kuitenkin tuon kirjan parhainta puolta ovat useammat kirjoneuleohjeet. Corazon-lapasista innostuneena aion lähiaikoina hamstrata hiukan lapaslankoja ja tehdä sitten useammat kirjoneulelapaset kirjan ohjeilla :)

Niin ja Modakin tuli. Muutama kiva paitamalli löytyi, tosin olen edelleen neulepaitaneitsyt.. Eli jos nyt saisi tuon ensimmäisenkin mohairpaidan ensin valmiiksi. Ja lankoja olisi kahteen alpakkapaitaankin jo olemassa.. Mallit 15(v-aukkoinen yksinkertainen palmikkomalli), 27(kevyt mohairinen pitsineuletakki) ja 35(norjalaisneule sievällä kirjoneuleella) saivat minut jo melkein matkalle lankakauppaan..

2 kommenttia:

neja kirjoitti...

Kivat lapaset ja sukat:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat tumput! hyvän väriset :)