sunnuntai 25. marraskuuta 2007

Kädentaito 2007 -messut

Pääsinpäs minäkin lopulta elämäni ensimmäisille käsityömessuille. Lauantaiaamuna lähdin tallustamaan kohti Messukeskusta ja olinkin sisällä jo puoli yhdentoista aikaan. Vaikka olin yksin matkassa, kului messuilla silti useampi tunti asioita ihmetellen ja pällistellen :) Ensin kävin katselemassa eläinagilityä, joka poneilla ja vuohilla toteutettuna oli vähintäänkin huvittavaa. Kaikkihan nyt tietävät, että kyseisistä eläinlajeista löytyy itsepäisiä tapauksia.. Niin löytyi esiintymisareenaltakin :)

Seuraavaksi suuntasin kädentaitopuolelle ja ostoksia alkoi kertyä nopeaan tahtiin, tässä messusaalis:Lähdetäänpä purkamaan vasemmasta ylälaidasta. Helmi Vuorelman osastolta sain kaupanpäällisinä Vedon lankakartan sekä kopion Satakielen lankakartasta. Niistä tulee olemaan huikeasti apua, jos joskus päätän tilata ko lankoja netitse. Tähän asti homman on estänyt värinumeroiden tietämättömyys.

Seuraavaksi esittäytyy Angorinan silkki-villalanka (50/50), joka on aivan ihanan pehmeää ja varsin mukavan väristä. Jotain sinisempää olin ajatellut etsiä, mutta kaikki siniset olivat kuulemma menneet kaupaksi viikko sitten Tampereen messuilla.

Lankaan nojailevat kynttilät ovat joululahjoiksi meneviä ja ne on käsinvalmistanut Liekkimeri Säkylästä. Seuraavana loikoilevat kaksi vyyhtiä violettia Vuorelman Vetoa. Mikä ihana väri! Oikeassa reunassa on 100g vyyhti kasvivärjättyä villalankaa, myyjänä Tuula Häyhänen.

Sitten siirrytään alariviin. Vasemmalla Tepastellan sammakkoavaimenperä sekä samalla kuviolla sammakkomagneetti. Seuraavana turkoosi huovasta tehty piparkakkupannunalunen, jonka myynyt yritys on valitettavasti jo unohtunut. Samalla osastolla kuitenkin oli ainoat messuilla näkemäni hahtuvakiekot. Pannunalusen päällä Sk-puisetin koivuinen kukkakoru sekä alapuolella Akatombon pitsiheijastin sekä eestiläiseltä naiselta ostetut katajanapit. Viimeisenä oikealla oululaisen Vassuskan possu-Pipityyny. Tyyny on minikokoinen ohrahaude.

Näiden lisäksi ostin vielä saaristolaisleipää, pari tikkunekkuja sekä tietenkin metrilakua. Käsityö- ja ruokaosioiden jälkeen oli vielä hyvin aikaa ja jaksamista mennä ihmettelemään erilaisia eläimiä eläinhalliin. Laamat, alpakat, hevoset, ponit, lehmät, lampaat, kanat ja kukot ovat minullekin melko eksoottisia tuttavuuksia. Kuten nähtävisti aika monelle muullekin, jotka kanssani eläimiä pällistelivät.

Ei kommentteja: