sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Tammikuun sukat



Malli: oma, perussukka
Lanka: Regia Silk color, väri 0190, 63 g (kerä = 50 g / 200 m)
Puikot: 2 mm sukkapuikot
Koko: 38



Sukkakalenterini ensimmäisiksi sukiksi pääsi muotoutumaan Regian silkkisukkalanka. Värikkäästä langasta johtuen päätin tehdä ihan perussukat, sileää ja pieni joustin varren alkuun. Kantapää on ranskalainen, kuten nykyisellään yleensä sukissani, mikäli ne ilman ohjetta teen.



Sukat olivat ensikokemus tästä Regian silkkilangasta käsinneulottuna. Lanka on ihanan pehmeää, sileää ja joutuista neuloa. Osansa joutuisuuteen tekevät varmasti myös raidat. Kyllähän raitalanka aina aiheuttaa sellaisen "oota, mä tän raidan vielä" -ilmiön :)



Sukat valmistuivat hyvissä ajoin tammikuussa ja viimeiset kuvatkin otin jo 31.1. Blogin päivittäminen vain on antanut odottaa itseään, vähän turhankin kauan.. On muka ollut kiirettä, tuleva Ulla on työllistänyt ja työpäivät venyneet ihan palkkatyössäkin normaalia pidemmiksi useamman viikon. Sitten sen vähäisen vapaa-ajan näiden jälkeen onkin mieluummin käyttänyt jumpassa käyntiin ja sohvalla neulomiseen.



Valmiit sukat ovat ihanat, joskin ajattelin yrittää malttaa mieleni ja kerätä koko vuoden sukkakalenterisukat sitten vuoden vaihteessa käyttämättöminä yhteispotrettiin. Hommasin muuten eilen koneelleni Picasan, nämä kuvat on nyt sillä käsiteltyjä. Vaikuttaa ihan näppärältä ohjelmalta, monipuolisemmaltakin kuin aiemmin käyttämäni kameran mukana tullut ohjelma.

2 kommenttia:

kramox kirjoitti...

kauniit sukat on, ihanat värit :)

Markka kirjoitti...

On kyllä tosi kauniit sukat, en oo tollaseen lankaan ennen törmännyt!
Pidän sua vastuussa jos joskus sorrun ostamaan.

Ja tää sukkakalenterijuttujuttunen on muutenkin ihan paras idea.