lauantai 12. kesäkuuta 2010

Vauvan peitto


Malli: Oma, vauvan peitto
Lanka: Grignasco Bambi, värit ruskea (173), fuksia (168) ja vihreä (184), yht. 160 g (kerä = 50 g / 225 m)
Puikot: 2 mm pyöröpuikot reunuksessa
Koko: 60 cm * 60 cm


Neuloin viime syksynä neulekoneella peiton kevättalvesta syntyvälle ystävän esikoiselle. Keskiosa on tehty kahdesta kaitaleesta, joissa molemmissa on kaksi neliön muotoista aluetta. Kaksi ristikkäistä neliötä ovat ruskeaa ja sileää nurjaa, kaksi muuta sileää oikeaa, joista toinen vihreä ja toinen fuksia. Värit valitsin tietämättä vauvan sukupuolta ja periaatteesta pitäydyin perinteisten vaaleanpunaisten ja -sinisten ulkopuolella.


Kaitaleet yhdistyivät näppärästi koneella samalla, kun neuloin jälkimmäistä. Ainaoikeinreunuksen neuloin lopuksi käsin. Jotta pääsin edes suurin piirtein samaan tiheyteen kuin koneneulotussa osassa, päädyin käyttämään 2 mm pyöröpuikkoja. Ehkä siis ihan hyvä valinta neuloa keskiosa koneella? Keskiosa syntyikin nopeasti yhdessä illassa.


Lankana käytin Grignascon konepesun kestävää merinolankaa Bambia. En ollut käyttänyt tätä lankaa aiemmin, mutta ihastuin aivan täysin. Täysmerinoinen tuttavuus on tiukkakierteistä, paksuus monikäyttöistä, värikartta mukavan laaja (yli 40 vaihtoehtoa!) ja juoksevuus sekä koneella että käsin neulottaessa loistava.


Tätä lankaa tulen varmasti käyttämään uudestaankin, myös jämäkerien lisäksi. Ajatuksissa on esimerkiksi kolmiohuivi ja mikseipä tästä sukatkin voisi tehdä. Eiköhän tiukkakierteisenä lankana se ihan kohtuullisesti siinäkin käytössä kestäisi?

10 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Oi, miten upea ja tyylikäs!

Altocumulus kirjoitti...

Kaunis peitto ja ihanaa piristystä ainaisiin pastellisävyisiin vauvalahjoihin!

Taina kirjoitti...

Oi, rakastan noita värejä!

Mammutti kirjoitti...

Upea peitto!

Villanne kirjoitti...

Kaunis peitto!

Tess kirjoitti...

Ihana peitto!

verano kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteistanne! Itsekin ihastuin täysin noihin väreihin :)

Tiina kirjoitti...

Tyylikäs, tyylikäs, tyylikäs!

Nyt kyllä pitää mennä uudelleen sille koneneulontakurssille...

anne-mari kirjoitti...

Täytyy kehua minunkin: Tosi ihana peitto. Jotenkin retro, mutta ei liian silmiinpistävästi :)

kujalanina kirjoitti...

Peitto on ihana! Sen käyttäjäkin on ollut ilmeisen tyytyväinen siihen. ;-) Pesuohjetta mun piti kysellä, mutta ilmeisesti sen saa siis pestä ihan koneessa.