sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Viimeaikaista hamsterointia


Helmikuu on jälleen hamsterikuu ja kuten vuosi sittenkin, olen minäkin mukana. Tänä vuonna viimeinen tenttini häiritsi tehokkaasti kuun alkua ja pääsinkin aloittelemaan ensimmäistä hamsterineuletta vasta 4. päivänä. Ensimmäinen yritys oli tehdä sinisistä Novitan Bambu-langoistani Lotus Blossom Tank. Olin jo syksyllä tehnyt mallitilkut ja kaiken piti olla valmiina. Pienimmän koon silmukoilla topista alkoi tulla kuitenkin aivan järkyttävän suuri, joten se pääsi purkuun. Saa nähdä, josko jossakin vaiheessa jaksan antaa Lotukselle toisen yrityksen ja luon 200 silmukan sijaan vaikkapa 170.



Seuraavaksi työksi keksin sitten Rowan Vintage knits -kirjasta kauan ihailemani Salinan. Kaivoin lankavarastoista vihreät Rowanspun dk-kerät ja ryhdyin toimeen. Vartalokavennukset on jo ohitettu ja toistaiseksi näyttää lupaavalta. En tosin usko tätäkään saavani helmikuun ainaka valmiiksi. 3 mm puikot ja pitkähihainen villapaita ei ehkä ollut kovin hyvä veto hamsterikuulle.



Siispä nyt viikonloppuna kaivoin jotain mukavia ja paksumpia lankoja hiukan esille. Josko niistä ehtisin tekemään jotain pientä, jotten ainakaan ihan nollille hamstereissa jäisi. Vihreät Karismat sain syksyllä Kristeliltä lahjana, josko ne sopisivat SPR:n hyväntekeväisyysprojektiin pipoksi tarvitsevalle. Toisena kuvassa pehmoilevat jäljellä olevat Debbie Blissin merino aranit, niistä voisi tulla vaikkapa lapaset minulle Calorimetryn kaveriksi. Tai vaikkapa Bainbridge(.pdf!).. Pitää pohtia, taidan aloittaa Karismoista tulevilla työmatkoilla..



Tammikuun puolella vaihdoin hiukan minulle puhumattomia jämäkeriä Kanervan kanssa ja sain tilalle ihanaa Grignascon Top print -alpakkalankaa. Väri on kutkuttavan sini-viher-keltainen. Hiukan epätavallinen ihastus minulle, mutta sittenkin lanka on tarpeeksi sinistä ollakseen makuuni.

1 kommentti:

Hansu kirjoitti...

Onnea hamsterikuulle! Aloitin itse juuri Lotus Blossomia vaaleanruskeasta Bambusta, en vain ole vielä luonut silmukoita... En halua jättimäistä neuletta. Kaikki viimeaikaiset neuleet kun ovat olleen liian isoja...