maanantai 18. elokuuta 2008

Monkeys



Malli: Monkey, Cookie A. (Knitty)
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Canyon Color, väri kelta-puna-musta (2811), 80 g (kerä = 100 g / 160 m)
Puikot: 2 mm sukkapuikot
Koko: 42



Lanka oli jo tilausvaiheessa poikaystäväni valitsemaa, joten hänelle siitä sukat tein. Itselleni en punaista ja keltaista valitsisikaan, mutta toisaalta ihan mukava päästä niitäkin värejä joskus neulomaan. Hiukan vaihtelua tavanomaisiin sinisen ja violetin sävyihin :)



Ensin aloitin sukat täysin ohjeen mukaisesti, mutta pätkän vartta neulottuani pyysin poikakaveria sovittamaan ja totesimme, että varsi on liian tiukka eikä sukkaa meinaa saada jalkaan. Siispä purku ja uusi aloitus. Hetken pohdinnan jälkeen ehdotukseeni löysähköstä varresta ja muuten istuvista sukista myönnyttiin. Sukkiin tuli siis varteen neljän mallikerran toiston sijaan viisi.



Kantalapun tein ohjeen mukaisesti kahden mallikerran silmukoilla. Ylimääräisen löysyyden kavensin sitten pois kiiloissa. Jalkaterän kuviota jatkuu kolme toistoa, joten reunimmaiset kuviosilmukat kääntyivät kavennusten jälkeen jo jalkaterän alle. Sukista tuli ehkä hiukan erikoiset rakenteeltaan, mutta näyttävät ihan toimivilta ja sopivilta. Se kai on oleellisinta loppupeleissä :)

1 kommentti:

Sipi kirjoitti...

Onpas ihanan pirtsakat sukat! Mukavaa, että mies valitsee vaihteeksi muutakin kuin tummia sävyjä :)