tiistai 28. huhtikuuta 2009

Ruska-huivi



Malli: Ruska-huivi Ullan jäsenohje, julkaistu myös Villapallon blogissa
Lanka: BC Garn Lucca Fino Multicolor, väri lilacolori (mux92), 93 g (kerä = 100 g / 450 m)
Puikot: 4,5 mm pyöröpuikot
Koko: 145 cm * 80 cm



Taannoiselta Tukholman reissulta Stickasta matkaan hypännyt BC Garnin pätkävärjätty merinovillalanka pääsi yllättävän nopeasti puikoille. Lanka on uskomattoman pehmoista ja jopa pätkävärjäys on mielestäni tässä hyvin onnistunut. Värjäys ei näytä hyvältä pelkästään vyyhdillä, vaan myös valmiissa neulepinnassa.



Ullan jäsenohjeena alunperin julkaistu Ruska-huivi oli jo pitkään pitkään ollut mielessä ja sopivan yksinkertaisena pitsikuviona se mielestäni sopi hyvin maltillisesti pätkävärjättyyn lankaan. Kovin paljoa monimutkaisempaa kuviota ei tästä langasta olisi kannattanut tehdä eikä toisaalta Ruska-huivia kovin paljoa värikkäämmästä langasta.



Ohje oli selkeä ja toimiva peruskolmiohuivin ohje. Yksinkertaisuudessaan huivi oli nopeaa neulottavaa. Toisaalta kerrosten koko ajan pidentyessä ja mallin ollessa hyvin yksinkertainen, koin myös puuduttavia hetkiä, jolloin olisin vain toivonut langan jo loppuvan.



Olin päättänyt käyttää huiviin koko vyyhdin ja aika hyvin tavoitteeseen pääsin. Jämänöttönen painaa vaakani mukaan 7 grammaa, tuosta ei enää montaa lisäkerrosta olisi syntynyt. Huivin kokokin on ihan mukava, toimii sekä hartiamallina että muhkeana kaulahuivina.



Ihana uusi huivi, jee :)

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kauniin värinen! nam!

Jonna kirjoitti...

Ihan sinun näköinen huivi! :)