tiistai 24. lokakuuta 2006

uusia aloituksia

Parin valmistuneen työn jälkeen alkoi neulekori sohvapöydän alla näyttää ikävän tyhjältä. Eipä näyttänyt pitkään.. :) Viikonloppuna aloittelin viimeinkin mohairpaitaa Moda 1/2006:sta. Lehdessä oli ko. paidan lankoihin alennuskuponki, joten langat ovat odottaneet neulojaansa kevättalvesta.

Mohairia 7:n puikoille, joten valmista syntyy nopeasti. Takakappale on jo valmis ja ensimmäinen hiha aluillaan. Toivon mukaan tästä tulee elämäni ensimmäinen loppuun asti tehty pitkähihainen neule.Eilen käydessämme kahvittelemassa muutaman neulojan kesken Sokoksella, aloitin tilaussukat. Ohjeet näihinkin olivat jokseenkin epätarkat; koko 37 ja esimerkiksi jotain sinistä tai turkoosia.Ensin meinasin tehdä varsiin kolmen silmukan valepalmikkoa, mutta päädyinkin tällaiseen 3o1n -joustimeen, jossa tuo nurjien silmukoiden paikka vaihtelee kolmen kerroksen välein. Enpä ollut tällaistakaan tehnyt aiemmin, mutta syntyvä pinta on mielestäni ihan hauskan näköinen.Ja koska kesken oli vain yksi huivi, niin pitihän sitten aloittaa vielä toinenkin. Tänään harjoitustyön teon lomassa aloittelin loppukesästä vuoroaan odotellutta FifiIII:sta. Tästä olisi tarkoitus tulla suurensuuri käpertymishuivi sohvalla möllöttelyä lämmittämään :)

4 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Mä oon melkein jo unohtanut tuon mohairneuleen!! Se on niiiin kaunis ja ollut mun ToDo-listalla jo pitkään...
Odottelen innolla lopputulosta :D

Anonyymi kirjoitti...

Tuo mohairneule ja juuri valitsemassasi värissä piti minunkin tehdä, mutta kun paikallinen lankakauppa ei tuota lankaa ollut tilannut niin se silloin jäi. Äinä välillä tulee mieleen, mutta ei koskaan lankakaupassa.
Sukatkin näyttävät kivoilta.

Tarja kirjoitti...

Onpa kivan näköistä tuo joustinneule!

Mun on ihan pakko lisätä, että aina kun näen että Veranon kutimet on päivitetty, pääkoppani vääntää blogin nimestä sananmuunnoksen. Onneksi nimesi ei kuitenkaan ole Salli! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tein tuon mohairpuseron täsmälleen samasta langasta & väristä viime talvena! Kiva pusero siitä tuli :)