maanantai 19. helmikuuta 2007

huovutusta

Edit-täti iski ja halusi kuvailla Booga Bagia lisää kun huomasi auringon kääntyneen oikein päin :)



Eilen mulla oli huovutuspäivä. Olin jo helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna saanut aikaa Booga bagin osaset ja tässä hiljalleen valmistui kahdesta hahtuvakiekosta lapasia.



Laukusta tuli mielestäni tosi ihana! Juuri sopiva kuljettamaan rahapussia, vesipulloa, puhelinta ja jotain muuta pientä :)



Malli: Booga bag
Lanka: Menitan vyötteetön täysvillalanka, väri marjapuuro & violetti, 138g
Puikot: 5mm pyöröt
Koko: n. 25 cm * 25 cm

Hahtuvasta tosiaankin neuloin useammat lapaset. Kuten jo hamsteriblogiin kirjoittelinkin, laitoin neuleet suoraan 60 asteen pesuun.. Olisi ehkä kannattanut aloittaa varovaisemmin, kuten aiemminkin, 40 asteen pesusta ja mieluummin sitten pestä useamman kerran. Lopputulos oli kuitenkin ihan onnistunut, mutta pesukoneesta oton ja valmiin työn välissä oli aika paljon kiskomista ja venyttelyä. Muun muassa kaikki kuusi peukaloa olivat huovuttuneet umpeen.. (Pitikin jättää ne muovit just tällä kertaa laittamatta kun koitin tuota 60:ä..)



Malli: Ullan hahtuvalapaset, koko 44s
Lanka: OÜ Rewool -hahtuva, väri harmaa-violetti, 55g
Puikot: 4mm pyöröt
Koko: pieni mies

Edelliset olivat poikaystäväni. (Käsivarteni eivät onneksi ole ihan noinkaan karvaiset.) Samanlaiset, joskin hiukan eriväriset, lapaset tein myös itselleni.



Malli: Ullan hahtuvalapaset, koko 44s
Lanka: OÜ Rewool -hahtuva, väri harmaa-violetti, 55g
Puikot: 4mm pyöröt
Koko: pieni nainen

Luulin hahtuvani (2 kiekkoa) riittävän vain kaksiin lapasiin, mutta uuden vaakani ansiosta huomasin pari lapasta tehtyäni, että hyvinhän noista pienemmät lapasetkin tulee. Kummipoika saa siis nimipäivälahjaksi tässä kevättalvella värityskirjan ja puuvärien ohella myös lapaset :) Ja no, jäihän sitten näidenkin jälkeen jämiä.



Malli: Ullan hahtuvalapaset, koko 32s
Lanka: OÜ Rewool -hahtuva, väri harmaa-violetti, 33g
Puikot: 4mm pyöröt
Koko: pieni lapsi

Lopuista tein vielä jokseenkin neliön mallisen pannulapun. Idean lenkistä olen nähnyt joskus kauan sitten jossakin blogissa.. Missä, siitä ei ole kyllä minkäänlaista käsitystä.



Malli: 35s ainaoikeaa ja 5s ripustuslenkki päästä leventäen
Lanka: OÜ Rewool -hahtuva, väri harmaa-violetti, 30g
Puikot: 5mm suorat
Koko: 17 cm * 18 cm

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen värinen Booga Bag, aivan namu! Kuinka paksua tuo villalanka on? Mietin itsekin jonkinlaista laukkua, mutta lanka vielä askarruttaa...

verano kirjoitti...

katjal: Kiitti :) Lanka on silmämäärin mitattuna 7 veikan paksuista.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana booga bag ! Miten pitkiksi kudoit ne sangat ? Itse tein ne huopasesta ja tuli sellaiset tyngät kun en tarpeeksi pitkiä osannut tehdä...

verano kirjoitti...

maarit: Ohjeessa käsketään tekemään 5-6 jalkaa pitkä 5s:n i-cord. Taisin tehdä siitä aika lailla 5½ jalkaa pitkän eli noin 170 cm :)