sunnuntai 10. kesäkuuta 2007

Berliini

Pari viikkoa sitten kävin työporukalla Berliinissä viettämässä pitkän viikonlopun. Reissu oli kaikin puolin mukava; paljon tuli nähtyä ja kuultua. Eikä pahitteeksi ollut uusiin työkavereihin paremmin tutustuminenkaan.

Matkalla ehdittiin kiertoajelulla ja metroillen nähdä niin nähtävyyksiä kuin muuten vain kivoja taloja ja paikkoja.

Toisessa maailmansodassa pahoin vaurioitunut Keisari Vilhelmin muistokirkko:Vuosi sitten valmistunut päärautatieasema:Berliinin televisiotornista näkymät olivat mahtavat:Hotellin naapurista löytyi muuten vain kiva talo, ilmeisesti ihan tavallinen asuinkerrostalo. Tuolta kelpaisi asunto kyllä mullekin..100-vuotissynttäreitään juhliva Euroopan toiseksi suurin tavaratalo oli tietysti myös nähtävä. Varsinkin kun KaDeWea vastapäätä oli askartelu- & lankakauppa IdeeIdeen lankahyllyt olivat ihan tutustumisen arvoiset. Niistä löytyi paljon ainakin Regiaa, Gedifraa ja Lana Grossaa. Regia silkiä löytyi raidallisina versioina, joihin en monesti Suomessa ole törmännyt. Lana Grossan villa-puuvillasekoite on saanut sekaansa joustavuutta tuovaa tekokuitua. Regia 4-fädig Nation Colorissa on iloiset peppipitkätossumaiset värit, tätä väriä en ole Suomesta bongannut.Gedifran Beauty Cottonia oli ostettava 400g ihan vain halvan hinnan ja ihanan värin vuoksi. Kukapa nyt voisi vastustaa, jos alennuksen jälkeen hintaa jää 1,09e/50g ?

Toinen lankakohteeni oli Kantstrassella sijainnut LaLaine. Sattumoisin hotellimme oli n. 500m päässä tästä putiikista, Kantstrassen poikkikadulla. Ei huono valinta lainkaan ;)Myyjänainen oli erittäin ystävällinen ja puhui saksan ohessa sujuvaa englantia. Hyllyissä ei pahemmin ollut hintoja merkittynä, mutta yhdeltä sivupöydältä pongasin pari hintalistaa. Vähän epäkätevä systeemi, mutta kysymällähän nuo tietenkin selviävät myös. Kysyttäessä heltisi myös hymyillen lupa kuvien ottoon ja niiden nettiin laittamiseen.

Ovelta päin katsottuna putiikki näytti tältä:Vähän peremmälle kävellen samat hyllyt.Ja siitä vähän oikealle. Kaupassa oli myynnissä lankojen lisäksi myös paljon neuleita ja neuloipa myyjä itsekin tiskin takana ollessaan.Sitten peruutetaan hiukan taaksepäin ja käännytään oikealle katsomaan tarkemmin ensimmäisen kuvan oikeassa reunassa näkyvää hyllyä. Voi että, mitkä värit..Sitten onkin aika päättää kierros kääntymällä 90 astetta oikealle ja katsoa oven oikealle puolelle aiemmin näkymättömiin jäänyttä nurkkaa.Ja pakkohan sieltä jotain oli ostaakin kun niin mukava paikka oli. Lana Grossan Mega Boots Stretch -villalankaa ostin ruskan ja violetin sävyissä sekä Noron Silk Gardenia väriä 236. Myyjänainen vielä pisti mukaan putiikin käyntikortin ja mainitsi nettisivuista. Reaktio oli leveä hymy kun kerroin jo niillä käyneeni :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuttuja näkymiä! Berliinissä on tullut käytyä kolmisen vuotta sitten. Nyt harmittaa, etten siloin ymmärtänyt mitään lankojen ja askartelun päälle. Sieltä olisi voinut tehdä löytöjä!

hanna_h kirjoitti...

Voi elämä tätä huokausten ja kuolan määrää. Ihanan näköisiä lankahyllyjä ja ihania ostoksia. Ja Berliinikin näyttää aika kivalta kaupungilta. Tämä blogaus vaikutti minuun paljon enemmän kuin ne tavanomaiset matkailumainokset ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania ostoja sulla, pääsispä joskus ulkomaille...