tiistai 25. syyskuuta 2007

Hönkä

Edit-täti 26.9.
Jos nyt vielä postauksen nimeksi laittaisi ko huivin nimen eikä Kärhö-sliparin nimeä. Voi huoh ;)Malli: Hönkä Ullasta
Lanka: Garnstudio Alaska, väri 6, 110g (kerä = 75m/50g) & Noro Kureyon, väri 164, 85g (kerä = 100m/50g)
Puikot: 3mm pyöröt
Koko: 13 cm * 125 cmPitkään ajatuksissa ollut huivi on nyt sitten tehty ja lopputulos on upea. Kiitos zeska jälleen kerran kivasta ohjeesta!

Noroja toivoin vuosi sitten joululahjaksi kyseistä huivia ajatellen ja ne ostettiin syksyllä Tukholman reissulta. Koska en löytänyt mustaa Floricaa keväällä Novitan tehtaanmyymälästä, korvasin sen Garnstudion Alaskalla. Lanka on kohtuullisen samanpaksuista Kureyonin kanssa, eroa ei valmiista pinnasta erityisesti huomaa.Tekniikkana tutustuin onteloneuleeseen ensimmäistä kertaa. Kuvittelin sen olevan jotain erityisen hankalaa, mutta sepä osoittautuikin ihan näppäräksi. Kahden langan mukana kuljettelu toki vaatii vähän keskittymistä, mutta ei tuota sinänsä vaikeaksi voi sanoa. Peilikuvana syntyvä malli jännä ominaisuus, samoin kuin nurjan puolen puuttuminen. Onteloneuleessahan molemmat puolet ovat sileää oikeaa.Noroa neuloin nyt ensimmäistä kertaa. Kyseisen värinumeron värit ovat silmääni sopivat, mutta Kureyonista löytyy monta ei-niin-ihanaa yhdistelmääkin. Jos upean värjäyksen jättää huomiotta, jää jäljelle melko karhea täysvillalanka. Siinä taas ei mielestäni enää ole mitään kovin upeaa. Lanka on kuitenkin mukavaa neuloa ja saatanpa sitä ostaa joskus vielä lisääkin.

Jäljelle jäänyt melkein täysi kerä Alaskaa aloittaa lähiaikoina uuden elämän veljelleni tulevassa palmikkohuivissa. Tosin toiveena on 2-metrinen huivi, joten pari lisäkerää on tarpeen.

13 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Kirmasin heti vastavierailulle. Ihastuttavia käsitöitä sinulla! Täytyy paneutua ihan ajan kanssa. Tuo kaulaliina on muuten upea. Tuo onteloneuletekniikka on mulle ihan uus...

Sari (saristitching) kirjoitti...

Ihanat värit ja muutenkin hieno huivi!

Marja A kirjoitti...

Todella upea huivi!

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis!

zeska kirjoitti...

Ihanaa kun se huivi onnistui noin hyvin. Täytyy sanoa että ilme on ihan erilainen noissa väreissä kuin itse käyttämissäni.

Meeri kirjoitti...

Oi! Minun on varmaan kans pakko kohta tehdä oma.. Pitkään on ollut mietinnässä, Kureyonia on ollut vasta kuukauden verran kotona huiviin sopivasti... Katsotaan...

Sini kirjoitti...

Onpa upea huivi! Värit on ihan mahtavat :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno ja kaikinpuolin upea huivi! Minä olen ikuinen Noro-fani :)

verano kirjoitti...

Kiitos vain kaikille kehuista, itsekin olen kyllä tosi tyytyväinen :) Ohjeestahan toki kiitos kuuluu zeskalle ja väreistä Ensaku Norolle, mut ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tyylikkään näköinen huivi!
Pitäisiköhän minunkin joskus koekilla tuota onteloneuletta...

hanna_h kirjoitti...

Perhana, pitäiskö munkin nyt sitten sortua kureyoniin ja neuloa itelleni The Noro-huivi ;) Ihan mielettömän hieno. Tuokin väri sopii näköjään malliin hyvin.

kirsi kirjoitti...

Ompa erikoinen huivi, kaunis kuin koru :) En ollut tuollaista ennen nähnytkään ja ihmettelin, että koska tuo on Ullassa ollut?

Näköjään minulta oli tuon Ullan huiviosasto kokonaan mennyt ohi silmien, varmaan ollut sillä hetkellä huivikiintiö täynnänsä tai jotain?!?

Anonyymi kirjoitti...

On se hieno! Sama huivi on ollut ajatuksissa siitä saakka kun Zeska teki omansa, mutta toteutus on jäänyt.