maanantai 30. maaliskuuta 2009

Talviullailua

Ulla ehti jo ilmestyä toissa sunnuntaina, mutta tässäpä vielä esittelyt omista tuon numeron ohjeistani:Malli: oma, Lumi-huivi Ulla 01/09 (ravel it)
Lanka: Sublime Baby cashmere merino silk dk, väri 0003, 200 g (kerä = 50 g / 116 m)
Puikot: 4 mm pyöröpuikot
Koko: 140 cm * 85 cm

Lumi syntyi seuraksi kahdelle valkoiselle myssylleni. Kuviin mukaan pääsi niistä tänä talvena käytetympi, myös Ullasta löytyvä Siren ihana Rinsessa-myssy.Kuvia käytiin ottamassa meren rannalla helmikuun alussa. Valoa ei tuolloin vielä valtavasti ollut, onneksi nyt ovat jo päivät pidempiä ja aurinkokin on näyttäytynyt ihanan keväisesti. Jos nyt jätetään huomioimatta, että koko lauantain satoi lunta eikä todellakaan enää tunnu keväältä!Kyseistä lankaa neuloin ensimmäistä kertaa, se on aivan ihanaa! Pehmeää, lämmintä ja kierteeltään helppoa neuloa. Ihastuin lankaan niin, että päädyin ostamaan sitä lisää slipoveria varten, kuten jo taannoisessa lankapostauksessa kerroinkin.Ohjetta varten piirsin ekaa kertaa myös ihan perussimppeliä kaaviota monimutkaisemmat kaaviot. Ihmeen vähällä tuskalla ne syntyivät, vaikka aikaa paloikin ihan kiitettävästi!

Toinen ohje syntyi lankatestailujen lomassa. En jaksanut kaikista testilangoista neuloa pelkkiä mallitilkkuja ja päätin, että parista ainakin voisi tehdä jonkun yksinkertaisen pikku huivin. Näin syntyi Säihke. Nimensä se, vähemmän yllättäen, sai Sandnesgarnin Chili-langasta tehdyn version perusteella.Malli: oma, Säihke-huivi Ulla 01/09 (ravel it)
Lanka: Sandnesgarn Chili, väri violetti-valkoinen (4658), 50 g (kerä = 50 g / 65 m)
Puikot: 7 mm pyöröpuikot
Koko: 90 cm * 15 cmMalli: oma, Säihke-huivi Ulla 01/09 (ravel it)
Lanka: Gjestal Perle, väri valkoinen (100) , 25 g (kerä = 25 g / 60 m) ja
Puikot: 4 mm sukkapuikot
Koko: 70 cm * 15 cm

Säihke on hyvin yksinkertainen pikkuhuivi, johon riittää kerä esimerkiksi jotain efektilankaa. Tällaisia lankoja en itse juurikaan käytä, mutta Leikki-teeman mukaisesti Ullassa oli myös arvosteltuna erilaisia leikkisiä lankoja. Ilmeisesti kuitenkin tällekin ohjeelle on paikkansa maailmassa, sillä muutamaan Säihke-huiviin olen jo törmännyt Ullan ilmestyttyä :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lumi-huivi on kyllä tosi upea!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoinen blogi